Marc Dullaert

Marc Dullaert was de eerste Kinderombudsman van Nederland. Kinderombudsman is een ambt dat wordt toegekend door de Tweede Kamer. Hij was Kinderombudsman van 1 april 2011 tot 1 april 2016.

Studie

Marc Dullaert is in 1963 in Zutphen geboren. Hij studeerde Theologie in Amsterdam en behaalde in 1988 zijn licentiaat Sociale Wetenschappen/Communicatiewetenschap aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1996 behaalde hij zijn MBA bij Nijenrode University in Breukelen.

Werkervaring

Marc Dullaert zet zich al jaren in voor de rechten van het kind. Hij is de oprichter en bestuursvoorzitter van de Stichting KidsRights. KidsRights heeft als doel het verbeteren en behartigen van kinderrechten voor kinderen in ontwikkelingslanden. Dullaert is grondlegger van de Internationale Kindervredesprijs en voorzitter van het Children's Peaceprize expertcomité. Voor de KidsRights Millenium Developmentgoals Conference was hij initiatiefnemer. Deze conferentie vond plaats onder voorzitterschap van de nobelvredesprijswinnaars emeritus aartsbisschop Tutu en voormalig president van Zuid-Afrika De Klerk. Ook is Dullaert actief geweest voor Plan Nederland.

Dullaert heeft daarnaast zijn sporen verdiend in de mediawereld. Van 2003 tot 2009 was hij CEO en aandeelhouder van de Europese D&D mediagroep. Bij Ivo Niehe Produkties was hij voor 2003 jarenlang algemeen directeur en aandeelhouder.