Cees gaat niet naar school

Cees is tien jaar oud en hij gaat al maanden niet naar school. Hij wil wel, heel graag zelfs. En toch gaat hij niet. Lees het verhaal van Cees:

"Ik zit thuis. Ik ga al negen maanden niet naar school. Alles is begonnen met een hersenvliesontsteking die ik heb gehad. Daardoor ben ik snel moe en heb ik hulp nodig; bijvoorbeeld met aankleden en wassen.

Eerst ging ik nog twee keer per week naar school. Dat was leuk. Dan zag ik mijn vriendjes en leerde ik moeilijke dingen. Verder kwam er twee keer in de week een juf thuis les geven. Maar nu ga ik niet meer naar school. De reden is niet dat ik niet naar school wil, maar dat ik veel hulp nodig heb. De hulp die ik nodig heb moet betaald worden en dat geld krijgen mijn ouders alleen als ik niet meer naar school ga. Mijn ouders moesten dus kiezen: de hele dag hulp of een paar uur naar school en geen hulp. Wat een stomme regel!

Ik verveel me

Ik vind het helemaal niet leuk dat ik niet meer naar school kan. Mijn broertje en zusje gaan wel naar school en dat vind ik heel moeilijk. Het is net alsof ik straf heb. Ik ben ziek geweest en nu mag ik ook niet meer naar school, terwijl ik toch niets verkeerds heb gedaan! De regering doet het fout en daar ben ik boos en verdrietig om. Ook verveel ik me.