Vragenlijst Kinderrechtentour 2018

De Kinderombudsman wil van kinderen en jongeren in Nederland weten hoe het met ze gaat en wat zij belangrijk vinden. Daarom ging Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en haar team op Kinderrechtentour door Nederland.

Klik hier voor het laatste nieuws en foto's en flimpjes van de Kinderrechtentour 2018!

De vragenlijst

Om van zoveel mogelijk kinderen en jongeren te horen wat zij belangrijk vinden, roepen wij alle kinderen en jongeren in Nederland op om onze online vragenlijst in te vullen. Ben je tussen de acht en achttien jaar? Laat dan je stem horen via onze vragenlijst. De vragen gaan over jouw leven. Wat vind jij belangrijk? Waar maak je je zorgen om? Hoe zie jij je toekomst? En wat zou jij veranderen in Nederland als jij het voor het zeggen had?

Vragenlijst 8 tot en met 12 jaar

Vragenlijst 13 tot en met 18 jaar

 

 

Hoeveel tijd kost het?

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. De vragenlijst wordt tussendoor opgeslagen, je kan op elk moment stoppen en later weer doorgaan. Je hebt tot 28 oktober de tijd om de vragenlijst in te vullen.

Wie ziet mijn antwoorden?

Je vult de vragenlijst anoniem in. Dat betekent dat wij niet zien wie jij bent. Ook andere mensen, zoals jouw ouders of leraar, kunnen niet zien wat jij hebt ingevuld. De antwoorden die je geeft worden alleen gebruikt voor het onderzoek van de Kinderombudsman. We delen jouw vragenlijst niet met anderen.

Wat gebeurt er met mijn antwoorden?

Met jouw verhalen, ervaringen en meningen wil de Kinderombudsvrouw kinderen en jongeren een stem geven in haar werk en eventuele problemen aankaarten bij de verantwoordelijke partijen. De resultaten uit de gesprekken tijdens de Kinderrechtentour en de vragenlijst worden op 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, feestelijk gepresenteerd.   

De Kinderrechtentour

De Kinderrechtentour is van maandag 1 tot en met maandag 15 oktober. Tijdens de tour reist de Kinderombudsvrouw door Nederland om te praten met kinderen en jongeren. Van scouts met een beperking tot jongeren die op straat leven. Wat gaat er goed in hun leven, wat zijn hun zorgen, hoe zien zij hun toekomst en wat zouden zij in Nederland veranderen als zij het voor het zeggen zouden hebben?

'Als Kinderombudsvrouw zie ik het als een van mijn belangrijkste taken om te zorgen dat kinderen en jongeren echt mee kunnen praten én mee kunnen beslissen. Om mijn werk goed te doen wil ik dus van hen zelf horen wat zij belangrijk vinden.'

De Kinderombudsman gaat elke twee jaar op Kinderrechtentour. De eerste Kinderrechtentour vond plaats in 2016. Hieruit bleek onder andere dat kinderen en jongeren in Nederland echte aandacht willen en dat er iets wordt gedaan aan schoolstress.

Lees hier alles over de Kinderrechtentour 2016.