Kinderombudsman bezoekt Caribisch Nederland

10 nov 2016

Kinderombudsman Margrite Kalverboer brengt van 17 tot 24 november een bezoek aan Caribisch Nederland. Op Bonaire, Saba en St. Eustatius wil ze met kinderen en jongeren in gesprek om van hen te horen hoe zij hun leven ervaren;  wat er goed gaat en wat er volgens hen moet verbeteren. 

De Kinderombudsman ziet erop toe dat in Nederland de rechten van kinderen worden nageleefd door de overheid en organisaties in de jeugdhulp, het onderwijs, de gezondheidszorg en de kinderopvang. De Kinderombudsman heeft deze taak niet alleen in Europees Nederland, maar ook  voor Caribische Nederland.

Kinderrechtentour

Het bezoek van de Kinderombudsman maakt deel uit van haar kinderrechtentour. Sinds september heeft Margrite Kalverboer in Nederland honderden kinderen en jongeren gesproken. Ze bezocht scholen, jeugdhulpinstellingen, buurthuizen en een ziekenhuis. Ook ging zij in gesprek met kinderen en jongeren die slachtoffers zijn van kindermishandeling, kinderen van gescheiden ouders, kinderen die niet naar school gaan, vluchtelingenkinderen en kinderen die niet thuis kunnen wonen. Doel van de tour  is om van kinderen te horen waar volgens hen de Kinderombudsman de komende tijd haar prioriteiten moet  leggen. Het is de eerste keer dat de Kinderombudsman Caribisch Nederland bezoekt.

Programma

  • Donderdag 17 november, Bonaire
  • Vrijdag 18 november, Bonaire,
  • Zondag 20 november, Saba
  • Maandag 21 november, Saba
  • Dinsdag 22 november, St. Eustatius 
  • Woensdag 23 november, St. Eustatius
  • Donderdag 24 november, St. Eustatius

Vragenlijst

Kinderen en jongeren weten zelf het beste wat er wel en niet goed gaat in hun leven. Daarom willen we de Kinderombudsman van kinderen en jongeren doie wonen op Bonaire, Saba of St. Eustatius graag een aantal vragen stellen over hun leven. En over wat de Kinderombudsman moet gaan doen voor kinderen en jongeren in Caribisch Nederland. Vertel het door deze vragenlijst in te vullen! Dit duurt ongeveer 15 minuten. De vragenlijst is anoniem, je hoeft je naam dus niet in te vullen. Wil jij ons helpen? De vragenlijst is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Invullen kan tot 1 januari 2017.

Contact

Buiten het werkbezoek kunnen de inwoners van Bonaire, St.Eustatius en Saba contact opnemen met de Kinderombudsman. Burgers kunnen bij de Kinderombudsman terecht voor vragen over kinderrechten. Ook kunnen ze met de Kinderombudsman contact opnemen als ze van mening zijn dat de overheid of organisaties in de kinderopvang, jeugdhulp, onderwijs en gezondheidszorg de rechten  van kinderen niet respecteren. Kijk voor de contactgegevens op onze website www.dekinderombudsman.nl/caribischnederland