Contact met de Kinderombudsman

De Kinderombudsman beantwoordt graag uw vragen over kinderrechten en het Kinderrechtenverdrag. Ook kunt u terecht bij de Kinderombudsman als u vindt dat er in kinderrechten worden geschonden. U kunt dan een klacht of een signaal indienen. Hier leest u hoe u in contact komt met de Kinderombudsman.

 

Ik heb een vraag over kinderrechten

Met uw vragen over kinderrechten of de Kinderombudsman kunt u bij de Kinderombudsman terecht. Wellicht staat uw vraag al bij de veelgestelde vragen. Zo niet? Dan kunt u contact opnemen met de Kinderombudsman.

Bel gratis

De Kinderombudsman is voor uw vragen over kinderrechten telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur op het gratis nummer: 0800 – 876 54 32. Als u belt, krijgt u iemand van het team van de Kinderombudsman aan de telefoon.

Vul het contactformulier in

U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier

Stuur een brief

U kunt uw brief sturen aan:
de Kinderombudsman
Postbus 93122
2509 AC Den Haag

Ik heb een klacht

U kunt een klacht indienen bij de Kinderombudsman als u vindt dat er bij een of meerdere kinderen kinderrechten worden geschonden. Uw klacht moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in behandeling te worden genomen. De Kinderombudsman kan uw klacht alleen aannemen als het voldoet aan de volgende punten.

Uw klacht:

  • gaat over kinderrechten.
  • gaat over de overheid, organisaties in de gezondheidszorg, vrijwillige jeugdzorg, kinderopvang of het onderwijs.
  • gaat over een voorval dat is gebeurd toen het kind jonger was dan 18 jaar.
  • gaat over een voorval minder dan een jaar geleden.
  • gaat niet over de uitspraak van een rechter.
  • heeft u ingediend bij de organisatie waarover u klaagt en u heeft een reactie hierop ontvangen.

Als uw klacht voldoet aan bovenstaande criteria, kunt u uw klacht voorleggen aan de Kinderombudsman:

Bel gratis

De Kinderombudsman is voor klachten telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur op het gratis nummer: 0800 – 876 54 32. Als u belt, krijgt u iemand van het team van de Kinderombudsman aan de telefoon. 

Vul het contactformulier in

U kunt uw klacht ook indienen via het contactformulier

 

Ik heb een signaal

Vindt u dat een wet of een regel in strijd is met de kinderrechten? Of ziet u dat een organisatie in zijn werkwijze geen rekening houd met de belangen van kinderen? Dan kunt u een signaal afgeven bij de Kinderombudsman. Een signaal betreft een (mogelijke) schending van kinderrechten op structurele basis of voor bepaalde groepen. Als de Kinderombudsman over een onderwerp veel signalen ontvangt, dan kan dit een reden zijn om een onderzoek te openen. 

Bel gratis

U kunt uw signaal telefonisch melden bij de Kinderombudsman van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur op het gratis nummer: 0800 – 876 54 32. Als u belt, krijgt u iemand van het team van de Kinderombudsman aan de telefoon. 

Vul het contactformulier in

U kunt uw signaal ook stellen via het contactformulier:

 

Ik wil de Kinderombudsman uitnodigen

De Kinderombudsman ontvangt tientallen uitnodigingen per maand. Bijvoorbeeld om op een congres te spreken, een boek in ontvangst te nemen of om kennis te maken met een organisatie. Hij stelt deze uitnodigingen zeer op prijs. Hieronder leest u hoe u eenvoudig en snel de Kinderombudsman kunt uitnodigen.

Wanneer de uitnodiging versturen?

Probeer uw verzoek 2 maanden voor de datum van uw bijeenkomst te versturen. Het duurt ongeveer 2 weken voor u antwoord krijgt. Als u op tijd uw verzoek indient, dan weet u ruim op tijd of de Kinderombudsman op uw uitnodiging kan ingaan.

Uitnodigen via het contactformulier!

Stuur uw uitnodiging uitsluitend via dit contactformulier naar de Kinderombudsman. Op deze manier wordt uw uitnodiging het snelst in behandeling genomen. Om uw verzoek goed te kunnen behandelen, verzoeken wij u de vragen zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden.

 

Vragen van de media

Vertegenwoordigers van de media kunnen voor vragen aan de Kinderombudsman contact opnemen met:

Aafke Plug
Woordvoerder/communicatieadviseur
t. 070 - 850 69 53 of 06 - 52 59 53 07.
e. e-mail