Wij horen graag van kinderen en jongeren hoe jullie betrokken worden bij je eigen medische behandeling. Als je ziek wordt en medische zorg nodig hebt, moeten er veel beslissingen gemaakt worden. Hoe gebeurt dit en ben je hier tevreden over? Dat hoort de Kinderombudsman graag van jou! Vraagt de dokter bijvoorbeeld altijd naar wat jij wil? Krijg je een goede uitleg over hoe de behandeling eruit ziet? En kan jij vertellen hoe je je medische behandeling wil combineren met school?

Uitnodiging voor bijeenkomst

Om de mening van kinderen te horen organiseert de Kinderombudsman verschillende bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan medewerkers van ons team met kleine groepjes kinderen en jongeren over dit onderwerp in gesprek. Zo horen we wat er goed gaat en wat er beter kan en kunnen we ziekenhuizen en andere organisaties oproepen dingen anders te doen. Voor één van deze bijeenkomsten willen wij jou graag vragen.

Voor wie

Wij zijn op zoek naar kinderen en jongeren tussen de 9 en 21 jaar die een medische behandeling krijgen of in de afgelopen drie jaar hebben gekregen. Het maakt niet uit wat voor aandoening je precies hebt of hoe lang je behandeling duurt.

Waar

De bijeenkomst is in Den Haag, op ons kantoor (10 minuten lopen vanaf het station). Jouw reiskosten worden vergoed, ook voor je ouder/verzorger als die je moet komen brengen.

Wanneer

Donderdag 7 november, van 17.00-19.30 uur. Wij zorgen voor avondeten!

Aanmelden

Lijkt het je ook leuk om hieraan mee te doen en te vertellen wat jij belangrijk vindt? Meld je dan nu aan via een mail aan onderzoek@dekinderombudsman.nl.

Vermeld in dit mailtje je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer waarop we je (of je ouder(s)/verzorger(s)) kunnen bereiken en eventuele allergieën/dieetwensen. Doe dit graag voor woensdag 6 november. Als je nog vragen hebt, dan kun je die ook mailen.

Kun je niet op deze datum? Of is deze locatie niet handig voor jou? Maar wil je wel graag deelnemen? Laat ons dit weten via een mailtje aan onderzoek@dekinderombudsman.nl, misschien kan je dan wel bij een andere bijeenkomst aanschuiven.

Wat Doet de Kinderombudsman?

De Kinderombudsman helpt kinderen en jongeren t/m 18 jaar om voor hun rechten op te komen. Stel, je hebt een probleem met een organisatie, zoals je gemeente, een ministerie, jeugdzorg of politie. Omdat je vindt dat ze niet goed omgaan met jouw kinderrechten. Als je hierover contact met ons opneemt kunnen we je advies geven, met zo’n organisatie gaan praten of een onderzoek starten.

En als we zelf zien dat er in Nederland iets misgaat op het gebied van kinderrechten, dan komen we ook in actie. We geven bijvoorbeeld gevraagd en ongevraagd advies aan politici, en laten zien hoe wetten en regels kunnen worden gebruikt om kinderen en jongeren beter te beschermen. Bij elk advies houden we zo veel mogelijk rekening met wat kinderen en jongeren nodig hebben of belangrijk vinden.

Lees hier meer over de Kinderombudsman