Toegankelijkheidsverklaring, opgesteld op 24 juli 2019
Laatst aangepast op 24 juli 2019
Deze verklaring is bedoeld voor de website: www.dekinderombudsman.nl

Wat is een 'toegankelijke website'?

Een toegankelijke website is voor iedereen goed te gebruiken. Ook als je een beperking hebt. Of als je onze website bezoekt met een mobieltje of tablet. De overheid moet toegankelijke websites maken. Daarom zijn er regels over hoe wij onze website moeten bouwen. En over hoe wij onze teksten en documenten op de website plaatsen.

Wil je meer weten over websites en toegankelijkheid?

Deze regels zelf vind je via:

Hoe werken we bij de Kinderombudsman met deze regels?

We werken hard aan een website die voor iedereen goed te bereiken is, ook voor jou. Daarom hebben we met elkaar afgesproken dat we zo werken:

  • We checken alles goed vóórdat we iets op de website zetten. Maar een paar collega's mogen informatie plaatsen op onze website. Deze collega's weten hoe ze dit moeten doen volgens de regels. En zorgen er voor dat we nieuwe informatie volgens de regels plaatsen.
  • We blijven leren: de collega's die meewerken aan de website volgen in 2019 en/of 2020 een training over toegankelijkheid. We zorgen ervoor dat we blijven leren over toegankelijkheid.
  • Toetsen en onderzoek: wij laten onze website in oktober 2019 controleren door een speciaal bureau. Het kan zijn dat we tips krijgen voor verbetering van onze website. Dan gaan we dit samen met onze beheerpartij oplossen. Alles wat we zelf kunnen oplossen, pakken we uiteraard meteen zelf op.
  • Wij werken soms samen met bureaus die voor ons teksten, foto's of bijvoorbeeld video's maken. We vragen vanaf nu of zij zich ook aan de regels voor toegankelijkheid willen houden. Dit is een eis wanneer we met ze samen gaan werken.

Wat doen we dit jaar NOG EN IN 2020?

We doen ons best, maar onze website www.dekinderombudsman.nl is nog niet helemaal op orde. In 2019 en 2020 gaan we hier mee aan de slag:

  • We zijn trots op onze nieuwe website. Bij de start van de nieuwe site (juni 2019) zijn onze teksten herschreven, zodat deze ook voor alle kinderen en jongeren prettig te lezen zijn.
  • We gaan in de 2e helft van 2019 verder met het bouwen aan onze website. We gaan dan met de tips van het onderzoeksbureau aan de slag en zorgen dat we ons aan zoveel mogelijk regels houden.
  • Er staat op sommige plekken op onze site belangrijke informatie die nog niet goed voor iedereen te gebruiken is. Dit passen we aan. Bijvoorbeeld PDF-documenten die vaak gebruikt worden, maar nog niet helemaal goed zijn. Het lukt ons helaas niet om alle documenten aan te passen.
  • Kun jij een pdf-document op dit moment niet goed lezen? Vul dan het contactformulier in . Dan sturen we jou de informatie op een andere manier.

Help jij ons om onze site te verbeteren?

Ben je niet tevreden over de toegankelijkheid van onze website? Vertel ons jouw tip of opmerking via het contactformulier. Zo help je mee aan het verder verbeteren van onze website. We zoeken jouw tip uit en laten je weten wat we er mee doen!